Minister Sewdien voorstander samenwerkingsplatform agrariërs Nederland en Suriname

Minister Prahlad Sewdien en de tijdelijk Nederlandse zaakgelastigde in Suriname, Henk van der Zwan, tijdens een kennismakingsbezoek. Foto: Facebook
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

22 Oktober 2020 09:19

Voor mij lezen

Minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is een grote voorstander van een samenwerkingsplatform tussen agrariërs van Nederland en Suriname, dat uiteindelijk zal moeten leiden tot partnerships tussen de bedrijven.

De Surinaamse ondernemers kunnen hierdoor makkelijker de Europese markt betreden en de Nederlandse bedrijven zullen ook de Caribische markt aandoen, waardoor er een win-winsituatie ontstaat.

De bewindsman heeft zijn zienswijze gedeeld met de tijdelijk zaakgelastigde van Nederland in Suriname, Henk van der Zwan, die onlangs bij hem op bezoek was voor kennismaking. Van der Zwan was bij dit bezoek vergezeld van Merit Bottse, die belast is met economische aangelegenheden op de ambassade van Nederland.

Er is onder andere gesproken over de komst van een ambtelijke missie vanuit Nederland in de periode 2 tot en met 5 november. Deze missie zal bestaan uit vertegenwoordigers van de ministeries van Buitenlandse Zaken, Financiën, Landbouw, Economische Zaken en Defensie. De tijdelijke zaakgelastigde gaf verder aan, dat Nederland gebieden heeft geïdentificeerd uit het regeerakkoord waarop kan worden ingespeeld.

Beide partijen waren het erover eens, dat de samenwerking zich voornamelijk zal concentreren op technische assistentie op verschillende gebieden.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel