Paraguay: US$ 500 miljoen aan coke onderschept

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous De inbeslagname van de lading coke was de grootste tot nu toe in Paraguay. (Foto: Reuters) next


De politie in Paraguay heeft een recordaantal van 2,3 ton cocaïne gevonden. De drugs waren verstopt tussen een lading houtskool met bestemming Israël. De drugs hebben een geschatte straatwaarde van US$ 500 miljoen. Het is de grootste inbeslagname van drugs die de politie in beslag heeft genomen in Paraguay.

De cocaïne werd gevonden in een container in Terport, een privéhaven in de stad Villeta, vlakbij de hoofdstad Asunción. Twee mensen zijn aangehouden, één van hen is een voormalig directeur van een staatstelevisiezender.

De politie zei dat de cocaïne, netjes verpakt in pakjes, in één van de zes containers was gevonden. De vijf overgebleven containers moeten nog worden doorzocht. De politie sluit niet uit dat ook daarin drugs kunnen zijn. De minister van Binnenlandse Zaken, Euclides Acevedo, zei dat de uiteindelijke vangst meer dan drie ton zou kunnen zijn.

Houtskool, een belangrijk Latijns-Amerikaans exportproduct, is een populaire dekmantel geworden voor het verhandelen van cocaïne over internationale grenzen heen. Terwijl de eindbestemming van de containers was gemarkeerd als Israël, zou de zending stoppen in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires en in de Belgische stad Antwerpen, zei Acevedo. Een tip uit België zou de Paraguayaanse politie überhaupt hebben gewaarschuwd voor de verzending van drugs.


De cocaïne was verpakt in pakketten die op hun beurt in zakken waren gestapeld. (Foto: Reuters)

Paraguayaanse narcoticabestrijders denken dat de cocaïne per vliegtuig naar Paraguay is gebracht vanuit Bolivia, 's werelds derde grootste producent van de drug. Paraguay is al jaren een belangrijk doorvoerland voor drugs. Enkele van de meest beruchte criminele bendes van Brazilië, zoals First Capital Command (PCC), zijn uitgegroeid tot over de grens van Paraguay.

De vorige grootste cocaïnevervoer dat in Paraguay in beslag werd genomen was in februari 2019. Het ging toen om 2,2 ton. Die keer waren de drugs verstopt in een voertuig in de noordelijke regio Concepción.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait