Miskin: “Alles wat Hooghart daar heeft gedaan is nietig verklaard door de rechter”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De secretaris-generaal van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), Michael Miskin, zegt geen vrees te hebben voor de handelingen die gisteren zijn gepleegd door CLO-voorzitter, Ronald Hooghart. De CLO-voorman zou buiten de statuten van de organisatie hebben gehandeld en alles is nietig verklaard, zegt Miskin in gesprek met Suriname Herald.

“We hebben gisteren een kortgeding aangespannen, waarin onder andere is gevorderd dat Hooghart de schorsing van 12 augustus ongedaan maakt en zich niet meer uitgeeft als CLO-vertegenwoordiger,” merkt Miskin op. Hij zegt dat er termijnen zijn en procedures genoemd in de statuten, waarmee er rekening moet worden gehouden.

Zo is gisteren het bestuur aangevuld, zonder dat er bestuursverkiezingen zijn gehouden.Vanuit het Collectief van CLO-lidbonden is er een schrijven gestuurd naar Hooghart, waarin er gevraagd wordt om een hoofdbestuursvergadering uit te schrijven en dat er een vervroegde bestuursverkiezing wordt gehouden.

Miskin legt uit dat hij twee weken de tijd krijgt om de beslissing te nemen om het zittende bestuur uit te nodigen voor een vergadering. “Hij moet ons uitnodigen om samen te zitten voor het vaststellen van een datum voor de bestuursverkiezing.”

Dit is door de advocaat vastgesteld aan de hand van de statuten. Het zijn acht bestuursleden die het vertrouwen in Hooghart hebben opgezegd. Ook is het een algemeen verenigingsrecht dat wordt toegepast en waarmee Hooghart rekening moet houden, zegt Miskin.

De besturen van het Collectief zullen maandag geïnformeerd worden over de gesprekken die gevoerd zijn met de regering. Tijdens de assemblee hebben de leden aangegeven, dat zij de situatie binnen de CLO verwarrend vinden.

“Het is niet de eerste keer dat er een scheuring is binnen de CLO. In de periode 1993 tot 1995 was dit al het geval. “We hebben in drie jaren ook onder deze omstandigheden moeten werken dus we hebben geen keus,” legt hij uit.

Hooghart om commentaar gevraagd als hij bereid is verder te gaan met de acht bestuursleden zegt: “Ik ben niet bereid verder te gaan met verraders. Voor mij is dit al afgesloten.”

Simone Awanna

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait