Minister Ramdin lanceert VN-week

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft de VN-week gelanceerd. Gedurende de week 19-24 oktober zullen er op nationaal niveau activiteiten ontplooid worden. Tijdens een vandaag belegde persconferentie heeft de bewindsman met de presentatie van een teaser video, de VN-week in Suriname aangekondigd. Dit in verband met de viering van het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties (VN).

“Als een organisatie zolang bestaat vergeet men gauw welke goede dingen ze allemaal heeft gedaan,” zei de minister. Tijdens de persconferentie werd dan ook het belang van de VN benadrukt voor de wereld alsook voor Suriname. De wereld heeft conflicten gekend, waarbij de organisatie zich sterk heeft gemaakt voor dialoog en vrede.

Minister Ramdin ging in op de activiteiten tijdens deze week. Voor maandag is de launch van een videoproductie gepland, waarbij diverse functionarissen aan het woord komen en vertellen over hun bijdrage binnen de organisatie. Daarna komen er lesbrieven voor het basisniveau, zodat ook schoolkinderen bewuster worden van de rol van de VN.

Er komt een muurschildering op het complex van de Anton de Kom universiteit van Suriname, die de duurzame ontwikkelingsdoelen tot uiting zullen brengen.
Minister Ramdin gaf verder aan dat bij de VN-week het educatieve gedeelte ruime aandacht krijgt.

Een ander mooi historisch moment is de toespraak van president Chan Santokhi in DNA op 23 oktober in een buitengewone openbare vergadering. Een ander interactief moment is een high level dialoog, waarbij diverse belanghebbenden zich zullen uiten. In een panel zullen onder meer de ministers van Onderwijs en Arbeid, vertegenwoordiger van de VN en de Sociaal Economische Raad (SER) deelnemen aan het debat.

Het is van belang in discussie te gaan met de huidige leiders over actuele vraagstukken. Deze debatten zullen virtueel gevolgd kunnen worden. Verder is er een verzoek om in deze periode alle overheidsgebouwen in het blauw te belichten. Deze kleur is volgens de minister de kleur van de VN, maar ook van de vrede.

De bewindsman is er trots op, dat Surinamers door de jaren heen niet alleen in de VN gezeten hebben, maar gekozen zijn om in commissies een belangrijke job te doen.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait