President: “Alles wordt binnen een jaar beter”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

“Iedereen moet gelijke kansen krijgen. Dorpskinderen mogen niet achterblijven,” zei president Chan Santokhi vrijdag tijdens een bezoek aan het dorp Santigron. De president zei verder dat de regering zich ervan bewust is dat alles duur is geworden, maar hij beloofde de gemeenschap te Santigron dat binnen een jaar alles beter zal worden.

Het dorpsbestuur van Santigron heeft een petitie overhandigd aan de regeringsdelegatie. De aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid zijn enkele punten die vervat zijn in de petitie.

Een bewoner van Santigron overhandigt een petitie aan president Chan Santokhi. Foto: CDS

Het dorpsbestuur heeft eveneens een petitie met de noden en grieven van Pikin Maisie, een dorp naast Santigron, aan de regeringsdelegatie overhandigd.

Het hoge bezoek werd als historisch bestempeld, omdat het de eerste keer was dat tegelijk een president en vicepresident Santigron aandeden. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst.

Een kapitein van Santigron overhandigt een petitie een vicepresident Ronnie Brunswijk. Foto: CDS

De plaatselijke gemeenschap werd gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit. Gevraagd werd om geduld en de regering de gelegenheid te geven het werk te doen.

Enkele bewoners van Santigron tijdens het bezoek van de regeringsdelegatie. Foto: CDS

Santokhi zei dat het bezoek aan Santigron zeker niet het laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen te Santigron, zoals het pindaproject.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait