Parmessar met politie uit DNA-vergadering gezet

NDP-fractieleider Rabin Parmessar wordt door de politie uit de vergadering gezet. Beeld: DNA TV
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

15 Oktober 2020 18:45

Voor mij lezen

NDP-fractieleider Rabin Parmessar is met de politie uit de openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) gezet. Parmessar zei dat hij informatie had, dat ook minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie positief is getest op COVID-19. Maar ondanks dit was Amoksi toch aanwezig op de vergadering van DNA.

Dit viel niet in goede aarde bij de oppositie. Parmessar vroeg om een schorsing nadat hij volgens zijn zeggen harde informatie had, dat Amoksi positief was getest. Het kon er bij Parmessar niet in dat minister Amoksi doodleuk in het parlement aanwezig was en daarmee een gevaar vormde voor het totale parlement.

President Chan Santokhi, die vandaag op de openbare vergadering aanwezig was, zei dat het testresultaat van minister Amoksi een misverstand was. De minister heeft een positief resultaat, maar hij had volgens Santokhi eerst te horen gekregen dat zijn resultaat negatief was.

Parmessar was niet te spreken over deze mededeling en zei dat Amoksi niet in DNA moest zijn en had moeten wachten totdat het resultaat van zijn test bekend was.

Assembleevoorzitter Marinus Bee waarschuwde Parmessar om niet op die toer te gaan. Binnen een minuut na deze waarschuwing werd Parmessar het woord ontnomen en hij werd binnen een minuut met de sterke arm uit de vergaderzaal gezet.

De openbare vergadering van DNA, die zou gaan over vraagstukken ten aanzien van de start van het nieuwe schooljaar, is tot nader order verdaagd.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel