107de coronadode in Suriname

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

10 Oktober 2020 22:00

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Met de derde Covid-19-dode van deze maand, zijn er nu 107 personen in Suriname overleden aan het nieuwe coronavirus. Het sterfgeval, waarvan zaterdagavond melding werd gemaakt, is het eerste in een week.

In de afgelopen 24 uur is er van 130 personen een swab afgenomen; 113 testten negatief, de overige zeventien waren positief. Daardoor telt Suriname nu 98 active cases op een totaal van 5.035. Aan de andere kant zijn er in het gepasseerde etmaal veertien mensen genezen verklaard. Totaal zijn nu 4.830 burgers hersteld van Covid-19. Momenteel liggen er 41 personen in ziekenhuizen, vier op de intensive care units, 54 positieven zijn in isolatie en 424 niet positieven in quarantaine.

Zondag zal president de (nieuwe) geldende regels en maatregelen aankondigen aangezien de periode van 28 september tot en met 11 oktober liep. Twee weken geleden zei hij dat dankzij effectieve maatregelen en handhaving het aantal besmettingen enorm was gedaald en ook de bezettingsgraad van ziekenhuizen en intensivecareafdelingen sterk was gedaald. "Maar de cijfers zeggen ons dat we er nog lang niet zijn en nog lang niet de gewenste omstandigheid hebben", waarschuwde hij op 27 september.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel