Nog geen pand voor ministerie TCT

TCT-minister Albert Jubithana. Beeld: STVS
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

10 Oktober 2020 17:11

Voor mij lezen

Na bijna drie maanden na het aantreden van de nieuwe regering is er nog geen geschikt pand voor het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Hierdoor kan het werk niet op de juiste manier uitgestippeld worden.

De minister van TCT, Albert Jubithana, is samen met zijn team nog steeds opzoek naar een geschikte locatie. Het is de bewindsman nog niet gelukt om het juiste pand te vinden om zijn personeelsleden onder te brengen. Vanuit het ministerie van Openbare Werken wordt het werk uitgevoerd.

“Ik heb me de eerste twee maanden gefocust op de verschillende aandachtsgebieden. Ik ben nog opzoek naar een goede locatie. Deze moet voldoen en moet ook strategisch zijn. Het liefst in de binnenstad en ook goede parkeergelegenheid. Er spelen een aantal zaken waarop er gefocust moet worden. Er zijn een aantal directoraten die onder het ministerie vallen en die moeten weer bijeen. De directeuren zijn ermee bezig om uit te kijken naar het juiste gebouw. Zonder een eigen pand kan het beleid niet effectief uitgezet worden,” voert minister Jubithana aan.

Het ministerie van TCT werd tijdens regering-Bouterse ontmantelt. De onderdirectoraten werden toen verdeeld. Transport en Communicatie werden geplaatst onder het ministerie van Openbare Werken en Toerisme werd toen gebracht naar het ministerie van Handel en Industrie. Hierdoor hield het ministerie van TCT op te bestaan.

Bij het aantreden van regering-Santokhi is dit ministerie weer in het leven geroepen.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel