Hasnoe: “Kankantriestraat krijgt derde rijbaan”

Raymond Hasnoe
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

10 Oktober 2020 12:21

Voor mij lezen

De Kankantriestraat krijgt een derde rijbaan. Deze zal lopen vanaf de rotonde vanuit de Willem Campagnestraat naar de Hernhutterstraat, richting de Kankantriestraat. Dit zegt de voorzitter van de Vereniging van Surinaamse Winkeliers (VSW), Raymond Hasnoe, in gesprek met Suriname Herald.

Hij geeft aan dat twee weken geleden de verkeerspolitie langs was geweest en had aangegeven dat de Kankantriestraat met ongeveer twee meter wordt verbreed. Donderdag zijn er volgens Hasnoe reeds landmeters geweest om alles op te meten.

Hasnoe is van mening dat indien de straat inderdaad wordt verbreed, hiermee het trottoir zal worden opgeofferd. Op de drie scholen na in deze straat, behoren de panden in de Kankantriestraat allemaal tot ondernemingen. Hasnoe zegt dat er geen parkeerplekken overblijven voor de klanten. Bovendien vindt hij dat er met zo een klein trottoir er gevaar dreigt voor de scholieren, ouders en overige voetgangers.

Hij vraagt zich verder ook af of er bij het nemen van dit besluit rekening is gehouden met de grote trucks en hoge containertrucks die ook gebruikmaken van deze weg.

Hasnoe merkt verder op dat er in de Kankantriestraat laaghangende elektriciteitskabels hangen en komen bepaalde balkons uit boven het trottoir. Hij vraagt zich af hoe het vooronderzoek heeft plaatsgevonden.

Hasnoe zegt dat hij wel snapt dat men de straat vanwege filevorming wil verbreden. Hij geeft echter aan dat er wel andere manieren zijn om dit probleem op te lossen.

Sjovellie Amoksi

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel