Werknemers Stinasu vestigen hoop op vicepresident Brunswijk

Werknemers van Stinasu vestigen hun hoop voor salarisuitbetaling op vp Brunswijk. Foto: Directoraat Volkscommunicatie
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

8 Oktober 2020 06:06

Voor mij lezen

47 medewerkers van de Stichting Natuurbehoud Suriname (Stinasu) hebben al twee maanden geen geld ontvangen. Dit is de reden geweest voor vertegenwoordigers van de Stichting Natuurbehoud Suriname (Stinasu), die gisteren een petitie hebben ingediend bij vicepresident Ronnie Brunswijk. In augustus had de groep al een soortgelijk probleem. Het salaris over de maand juli is laat overgemaakt en vanaf toen heeft de groep niets meer ontvangen.

Volgens Conchita Sontowidjojo,die namens de groep het woord voerde, hebben de werknemers reeds geprobeerd om samen met de directie te zoeken naar een oplossing. Echter heeft dit geen bevredigend resultaat opgeleverd. Ze gaf verder aan dat de werknemers zelf ook gezinnen hebben en zich dus niet kunnen veroorloven zo lang op hun salaris te wachten. Vooral de personeelsleden van Brownsberg, Baboensantie en Raleighvallen voelen zich in de steek gelaten.

Vicepresident Brunswijk hoorde de noodkreet van de groep aan. Hij
gaf verder aan dat de kwestie Stinasu reeds besproken is en afgelopen
week is goedgekeurd. Hij zou deze kwestie echter nogmaals meenemen naar de ministerraadsvergadering en bespreken met de minister van Financiën en Planning, zodat de medewerkers deze week nog kunnen beschikken over hun te goeden.

Stinasu is een Surinaamse natuurbeschermingsorganisatie en heeft tot taak om de Surinaamse samenleving bewust te maken van het grote belang van natuurbescherming en geeft daarom publicaties uit voor het publiek, vooral voor scholen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel