Douanebond hekelt slechte communicatie met Financiënminister

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

8 Oktober 2020 05:57

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Douaniers zijn niet blij met de gebrekkige communicatie die de bond tot nu toe heeft gehad met minister Armand Achaibersing van Financi?n en Planning. Ze eisen dat hij het bondsbestuur binnen een week uitnodigt voor een gesprek. Tijdens een persconferentie gisteren hebben de leden hun misnoegen geuit tegenover het bestuur.

Ze kunnen het zich niet voorstellen dat de minister nu, ruim twee maanden na zijn aantreden, geen goed overleg met de douane heeft gehad over het te volgen beleid. "We hebben hem sinds 3 augustus gevraagd om ontvangen te worden en hebben nóg geen uitnodiging gehad", vertelt bondsvoorzitter Joyce de Vlugt. Ze verwijst naar andere ministers die wel tijd hebben vrijgemaakt voor vakbonden. "We zijn zo een belangrijke organisatie, we zijn het hart van de economie dus we willen binnen zeer korte tijd praten."

Ze benadrukt dat de organisatie meerdere problemen met de bewindsman wil bespreken, met als prioriteiten het salaris en een nieuw douanegebouw. "We zijn tijdens de vorige regering uit het Fiso gestapt maar onze nieuwe bezoldigingsreeks klopt van geen kanten." Ook de SZF-klassenligging voor de douaniers moet volgens De Vlugt worden herzien.

De ambtenaren komen steeds klagen bij de bond want ze moeten zelf hun uniform aanschaffen. "Een hemd kost SRD 300." De douaniers hebben in 2017 voor het laatst kleding gehad van de overheid. Ook de onderbezetting van de dienst is een punt van bespreking. "Overwerkvergoeding is al bijna twee jaar niet uitbetaald." De bondsvoorzitter zegt dat het gerucht gaat over een managementteam voor de douane. Het bondsbestuur zou niet blij met die ontwikkeling zijn.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel