Minister TCT belooft uitbetaling achterstallige tegoeden aan bushouders

TCT-minister Albert Jubithana. Beeld: STVS
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

8 Oktober 2020 00:02

Voor mij lezen

Bushouders die nog achterstallige gelden tegoed hebben, worden binnenkort uitbetaald. Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), zegt in gesprek met Suriname Herald dat de opdracht voor de uitbetaling van deze groep al is gegeven aan zijn collega van Financiën en Planning, Armand Achaibersing.

De bewindsman had maandag een gesprek met het bestuur van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS). Ook de bushouders die het verplegend personeel van de verschillende ziekenhuizen vervoeren zullen hun geld ontvangen. “Ik heb al een week de opdracht gegeven, het voorstel is ook al gedaan om de uitbetaling te doen,” zegt de minister.

Ontevreden bushouders die hun diensten leveren aan de overheid hadden hun misnoegen geuit over de achterstallige uitbetaling. Tijdens de bespreking hebben zij gevraagd naar hun vergoeding. Hun tegemoetkoming is gelijk aan die van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) en de boothouders. Echter zijn ze hier niet tevreden mee en willen meer geld zien.

Ze willen geld ontvangen op basis van de uitbetaling die onderwijs heeft verricht. Hun collega’s hebben 40 procent van hun maandtarief ontvangen en dat bedrag willen zij ook. “Dat besluit kan ik niet alleen nemen. Hun wens zal ik verder bespreken tijdens de raadsvergadering en met de financiënminister,” merkt de TCT-topman op.

Jubithana zegt verder dat de bussen van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB), zich vanaf maandag moeten aanmelden aan de Heiligenweg. Er wordt een aanvang gemaakt met het onderhouden van de verschillende trajecten. “We starten met het tarief SRD 2,50 voor een stadsrit voor groot-Paramaribo. Er is een werkgroep ingesteld om de routes verder te evalueren. Ook scholieren kunnen gebruikmaken van de NVB bussen om hun bestemming te bereiken.

Bij dat gesprek met de OBS zat een vertegenwoordiging van de NVB ook aan.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel