Vicepresident Brunswijk vraagt Franse ambassadeur aandacht voor skalians

De Franse ambassadeur en vp Brunswijk willen relatie verdiepen. Foto: Directoraat Volkscommunicatie
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

7 Oktober 2020 23:01

Voor mij lezen

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft de Franse ambassadeur Antoine Joly aandacht gevraagd voor de skalians, die door werkzaamheden het water vervuilen in de omgeving waar de Surinaamse gemeenschappen hun bestaan hebben opgebouwd en daardoor ook het woon- en leefgenot verstoren. Ook het reguleren van de oversteek van Albina naar St. Laurent vice versa vereist extra aandacht, meldt het Directoraat Volkscommunicatie van de vp.

De Franse ambassadeur en de vp hebben dinsdag met elkaar gesproken over de uitbreiding van de samenwerkingsmogelijkheden tussen Suriname en Frans-Guyana. De banden tussen beide landen moeten versterkt worden, gelet op de grote populatie Surinamers die langs de rivier woont op het Franse grondgebied, zegt Brunswijk.

Het verstevigen van de banden kan volgens ambassadeur Joly bijdragen aan de ontwikkeling, van vooral de jeugd. Het streven is erop gericht dat Frans-Guyana en Suriname in de toekomst activiteiten kunnen ontwikkelen gericht op de jeugd.

Ambassadeur Joly kon zich terugvinden in de verzoeken van de vp. Hij gaf verder aan om bijvoorbeeld een borderkaart te ontwikkelen, waardoor de mensen legaal de oversteek kunnen doen. Hierdoor hebben de overheden van beide landen een betere controle. Op die manier kunnen de illegale oversteekplaatsen die nogal moeilijk te controleren zijn geminimaliseerd of stopgezet worden, meldt het Directoraat Volkscommunicatie van de vp.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel