Regionale vluchten nog niet mogelijk

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

7 Oktober 2020 18:01

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Vluchten naar bestemmingen in de regio zijn vooralsnog niet mogelijk. Dit heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid dinsdag benadrukt tijdens een persconferentie.

Volgens de bewindsman zijn er afspraken tussen de landen onderling die zich vooral richten op de kans op transmissie van het coronavirus. Caricom heeft een travel bubble afgesproken tussen landen die dezelfde transmissiekans hebben. Passagiers die de bestemmingen van deze bubble willen bezoeken kunnen dat vrij doen.

Echter, volgens Ramadhin voldoet Suriname nog niet aan de voorwaarden om te worden geselecteerd. "Het heeft te maken met de reële besmettingen in de afgelopen veertien dagen. Dat moet onder een bepaalde waarde zijn. Als je daaraan voldoet mag je een verzoek doen om te komen in de bubble", legde de minister uit.

Ramadhin merkte op dat landen waar het risico van besmetting niet zo hoog is als in Suriname ook huiverig zullen zijn om vluchten toe te laten. "Precies zoals wij nu huiverig zijn om passagiers uit Nederland te ontvangen."

De bewindsman zei dat Suriname ook niet over de capaciteiten beschikt om commerciële testen uit te voeren. De tests worden bewaard voor lokale personen die die nodig hebben. "Als u voor toeristische doeleinden naar een ander land wil vertrekken, ook al wil u betalen, er zal een goede reden moeten zijn voordat we het kunnen doen."

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme liet eerder aan de Ware Tijd weten dat de regering regelmatig in overleg is met verschillende instanties, waaronder reisagenten, om de aanpak van dit vraagstuk te bekijken. Volgens hem verzamelt het ministerie alle informatie die komt vanuit de sector zodat de oplossing op een structurele manier kan geschieden. Op basis van gesprekken met onder meer vliegmaatschappijen zal de regering inspelen op deze kwestie.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel