Op de valreep geregelde ambtenaren worden niet ontslagen

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

6 Oktober 2020 05:50

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Ambtenaren die op de valreep in dienst zijn genomen door de vorige regering hoeven niet te vrezen voor ontslag. Hoe zwaar het ook is, de huidige beleidsmakers zullen volgens president Chandrikapersad Santokhi een structurele oplossing vinden voor dit vraagstuk.

Vicepresident Ronnie Brunswijk zegt tegen de Ware Tijd dat dit vraagstuk uiterlijk deze maand verholpen zal zijn. "Mensen die hebben gesolliciteerd voor een baan gaan we handhaven. Maar sommige mensen zijn in dienst terwijl ze dat niet eens weten. Dat gaan we goed bekijken", verduidelijkt Brunswijk. Volgens hem heeft een deel van de mensen wel een beschikking. Een ander deel heeft slechts een aanmeldingsbrief.

Santokhi heeft zondag in Coronie erop gewezen dat hij niemand het leven zuur gaat maken. "Deze regering gaat iedereen die aan een baan geholpen is, ook al is dat kort vóór de verkiezingen, helpen", beloofde de president. Echter, het probleem moet goed worden onderzocht zodat het antwoord ook naar tevredenheid van alle partijen is.

Op dit moment wordt er volgens hem een inventarisatie gemaakt van wie allemaal volgens de juiste procedures in dienst is gekomen. "De stukken van iedereen die aanspraak maakt moet worden goedgekeurd. Mi no kan bigin pai sma zomaar", vervolgde hij doelende op ambtenaren die klagen dat ze al maanden werken zonder enige betaling.

Santokhi richtte zich vooral tot de groep die enkele weken geleden zwaar heeft geprotesteerd in Coronie waarbij de weg zelfs voor enige tijd was gebaricadeerd. "We leven in een democratisch land dus iedereen mag protesteren. Maar a no den actie o tyari a oplossing kon."

De president zei dat de extra kosten die de regering erbij krijgt door de honderden ambtenaren die in dienst zijn genomen zijn opgelopen naar ruim SRD 67 miljoen. Dit, terwijl de overheid geen geld heeft en met veel moeite het hoofd boven water houdt. Hij neemt het de Coronianen ook niet kwalijk omdat iedereen recht heeft op een baan en in het kokosdistrict er geen werkgelegenheid is. "Ik ben blij dat jullie eerlijk toegeven dat bijna iedereen hier ambtenaar is. Maar we gaan het oplossen", aldus Santokhi.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel