NPS heeft altijd wezenlijke bijdrage geleverd in Surinaamse politiek

In verband met het 74-jarig bestaan van de NPS zijn kransen gelegd bij het standbeeld van Johan Adolf Pengel. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

1 Oktober 2020 00:00

Voor mij lezen

De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft een prominente rol vervuld in de Surinaamse politiek. Ook de bijdrage die de partij in de voorbije jaren heeft geleverd is enorm. Dit zei NPS-voorzitter Gregory Rusland, bij de herdenking van het 74-jarig bestaan van de partij op 29 september. Er zijn in verband met dit heuglijk feit kransen gelegd bij het standbeeld van gewezen NPS-leider Johan Adolf Pengel.

De NPS-voorman stelt dat gewezen VHP-leider Jagernath Lachmon en Johan Adolf Pengel aan de wieg hebben gestaan van de eenheid onder de samenleving. Hij noemt dit een voorbeeld voor de wereld.

Samenwerking
Hoewel Rusland de huidige samenwerking in de coalitie beter had gewild, vindt hij dat de partij desondanks prominent aanwezig is. Volgens hem is de partij in opmars. Hij heeft partijgenoten opgeroepen om zich te blijven inzetten voor de verdere groei en stabiliteit van de groene partij. Door de COVID-19-situatie is de 74ste verjaardag niet gevierd zoals gewenst was. Echter hoopt Rusland, dat bij de herdenking van het 75-jarig bestaan van de partij volgend jaar dit wel kan.

De partijvoorzitter zei dat de regering waarin de NPS nu participeert een grote uitdaging heeft om het volk dat in de afgelopen tien jaar onder enorme armoede heeft geleefd te bevrijden. De regering is bezig met enkele voorzieningen en maatregelen ter verbetering van de situatie in het land.

Ondersteuning
De NPS-voorman riep de regering op om personen die het moeilijk hebben te ondersteunen. Die groep moet eroverheen komen met de ondersteuning van de regering, vindt hij. De voorzitter van de groene partij heeft geen boodschap aan personen, die beweren dat de zaken in het land niet lopen en de NPS uit de regering moet stappen. “U heeft tien jaar een regering gehad waar we weten dat het niet goed ging,” zegt Rusland.

Volgens hem heeft de samenleving in de afgelopen jaren onder een vervelende situatie geleefd. De huidige regering zit nu pas drie maanden aan. Sommige personen zien de regering liever opstappen. In duidelijke bewoordingen maakte Rusland duidelijk, dat dit niet zal gebeuren.

De NPS zal steeds blijven helpen sturen. Daarom roept hij de regering op om naar het volk te luisteren. “Voor nu zullen we als land de moeilijke tijden doorstaan om er later beter van te worden,” meent Rusland.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel