Agrariërs willen vertegenwoordigd zijn in SER

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

30 September 2020 22:50

Voor mij lezen

De Federatie van Surinaamse Agrariërs (FSA) heeft in een brief aan president Chan Santokhi gevraagd, dat zij ook vertegenwoordigd zijn in de Sociaal Economische Raad (SER). In de brief verwijst de federatie naar de toespraak van president Chan Santokhi bij de installatie van de SER-leden, twee weken terug.

Het staatshoofd gaf onder andere aan, dat het wenselijk is dat ook de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (Akmos) en Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) deel moeten zijn van de raad. In de brief schrijven de agrariërs, dat zij ervan uitgaan dat de regering de agrarische sector als groeisector onderkent en daarmee het belang van deze sector voor de ontwikkeling van Suriname.

De federatie vertrouwt erop dat de president haar verzoek om een vertegenwoordiging in de SER zal overwegen. In de SER zitten vertegenwoordigers van de regering, de vakbeweging en de werkgevers.

De FSA is een overkoepelende organisatie, die bestaat uit dertien lidorganisaties uit de agrarische sector, met als hoofddoel het behartigen van de belangen van haar leden en te dienen als schakel tussen de totale agrarische sector en de beleidsmakers en overige stakeholders.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel