Kishen Jhagroe leidt nieuwe rvc Melkcentrale

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

30 September 2020 20:02

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Kishen Jhagroe leidt de komende drie jaar de raad van commissarissen (rvc) van Melkcentrale Paramaribo (MCP). Het orgaan bij het parastataal bedrijf werd dinsdag geïnstalleerd door minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). De andere leden zijn Pria Pherai, Shivana Plet, Dennis Huur en Jason Bakker.

President-commissaris Jhagroe zei dat de rvc de uitdaging aangaat om de MCP tot verdere bloei te brengen. Minister Sewdien drukte het orgaan op het hart om er alles aan te doen om de melk en melkproducten betaalbaar te houden voor de gemeenschap. "Melk is een heel belangrijk product voor jong en oud en van eminent belang voor een gezond leven", aldus de minister.

De bewindsman maakte duidelijk dat LVV voor zowel de MCP als de melkveeboeren, die de rauwe melk leveren, verantwoordelijk is wat weleens tot spanningen kan leiden. Hij gaf de rvc mee om na te gaan hoe de MCP kan worden gemaakt tot partner in het geheel van melkveeboeren, agrariërs en eventueel anderen, door producten uit die groep mee te nemen in haar distributienetwerk. "MCP moet in de toekomst gezien worden als partner en niet als concurrent", is de zienswijze van Sewdien.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel