President Santokhi belooft verbetering kwaliteit onderwijs binnenland

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De regering zal zich in het begrotingsjaar 2021 inzetten voor kwaliteitsverbetering van onderwijs in het binnenland. Deze belofte deed president Chan Santokhi gisteren tijdens de jaarrede. “De kwaliteit van voornamelijk het lager onderwijs in het binnenland, laat al vele jaren te wensen over. Essentieel daarbij is de kwaliteit van het onderwijzend personeel,”benadrukte de president.

Hij heeft zijn misnoegen geuit over de nucleuscentra op Albina en Brokopondo, die bedoeld waren om het niveau van de leerkrachten in het binnenland op te trekken. Deze zijn nauwelijks ingezet en zullen beter worden benut, beweert de regeringsleider. Ook het Bureau Onderwijs Binnenland wordt weer operationeel gemaakt.

Verder heeft het staatshoofd aangegeven, dat er in 2021 een groot scholencomplex opgezet zal worden in Para en Moengo, dat vooral bedoeld is voor leerlingen uit Brokopondo en het binnenland. Het gaat om een school voor voortgezet onderwijs op junioren en seniorenniveau en het beroepsonderwijs. Daarbij is voorzien in een studentencomplex, waar studenten uit de binnenlandse districten kunnen verblijven.

De president zei verder dat er voor het beroepsonderwijs praktijkcentra in Atjoni, Brokopondo en Apoera in gebruik zullen worden genomen. Ook zullen er meer leerkrachtenwoningen in het binnenland gebouwd worden.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait