President-commissaris Dijksteel: “SRS moet eerst gezond gemaakt worden”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De president-commissaris bij de Stichting Radio Omroep Suriname, Stanley Dijksteel, wil dat het radiostation weer gezond gemaakt wordt. Het bedrijf is verziekt door het beleid dat in de afgelopen jaren is gevoerd. “We gaan eerst inventariseren wat er is bij de SRS. Het bedrijf moet weer zelfstandig gemaakt worden,” zegt Dijksteel in gesprek met Suriname Herald.

De Raad van Toezicht (RvT) heeft gisteren haar eerste vergadering belegd en zal vandaag kennismaken met het personeel. “Je moet eerst bij elkaar komen om consensus te bereiken. Nadat we geïnventariseerd hebben en overeenkomen waar we naartoe willen, dan pas kunnen we verder,” zegt de president-commissaris.

Het bedrijf telt 85 medewerkers en de SRS is te klein voor dat aantal personeelsleden, vergeleken met andere mediabedrijven. SRS moet een goed draaiend radiostation worden, stelt Dijksteel. Het beleid wordt deze week uitgestippeld, waarna er inventarisatie volgt. De RvT heeft vrijdag een persconferentie, waar de nieuwe directeur gepresenteerd zal worden.

Er zijn spanningen tussen het SRS-personeel en directeur Guno Ravenberg. Zij hebben eerder gevraagd om zijn vervanging. Het personeel is zijn houding naar hun toe zat en heeft moeite met het gevoerde wanbeleid.

Simone Awanna

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait