Drie doden bij bootongelukken

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - De lijken van drie jongemannen die bij een bootongeluk zijn verdronken in het Boven-Marowijnegebied zijn geborgen en naar Paramaribo overgebracht. Ze zijn omgekomen bij twee bootincidenten vorige week op afzonderlijke dagen. Het schijnt te gaan om goudzoekers van wie een afkomstig zou zijn uit het gebied zelf. De slachtoffers zijn de 22-jarige Milano Apianai en Gerto Darson en Furgin Willems beiden mannen waren 24 jaar.

"We hebben binnen een week drie doden te betreuren en dat is niet normaal. Het is jammer dat de opvarenden geen zwemvesten om hadden en dat is sommige van hen duur komen te staan." Dit zegt Jeeso Perry, omroeper bij Radio Pakaati te Drietabbetje in Tapanahony, tegen de Ware Tijd.

Volgens hem heeft het eerste ongeval plaatsgevonden bij Mankabasula op de Marowijnerivier, waarbij meer dan tien personen in een boot zaten. Daarbij is Apianai verdronken. Dat moet woensdag of donderdag zijn geweest. Zijn lichaam is vrijdag geborgen.

Het andere ongeluk heeft zich voorgedaan op de Tapanahonyrivier bij Kiokondresula. Er zaten in die boot zes mensen. Ook de ontzielde lichamen van de twee mannen die daarbij zijn omgekomen zijn geborgen. Hun boot moet volgens politiewoordvoerder Humphrey Naarden zaterdag zijn omgeslagen. Wanneer hun lichamen zijn gevonden weet hij niet.

Het Korps Politie Suriname meldde dinsdag op zijn website dat de boot waarin Apianai zat omsloeg ter hoogte van de samenvloeiing van de Lawa- en Tapanahonyrivier. Met uitzondering van Apianai wisten de overige inzittenden zich in veiligheid te brengen. Darson en Willems zaten in een vaartuig dat vanuit het dorp Puketi in de Tapanahonyrivier voer richting de bovenloop toen ze werden getroffen door het noodlot.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait