Moengo start eerste middelbare school

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

In Moengo wordt dit jaar nog een aanvang gemaakt met het Avond Middelbaar Technisch Onderwijs (Amto). Voor Moengo is het de eerste middelbare school, zegt Jurman Kitty, in gesprek met Suriname Herald. Hij is natuurkundeleraar op de Barronschool. Op eigen initiatief is hij samen met enkele personen in dit gebied gestart met het registreren van leerlingen voor het Amto. Er zijn al tweehonderd leerlingen geregistreerd.

Jaarlijks zijn er volgens hem veel geslaagden voor dit type onderwijs. Om hun studie voort te zetten moeten deze scholieren vertrekken naar Paramaribo. Echter ontstaan er vaak obstakels in het studieproces. Over het algemeen hebben de leerlingen geen verblijf in de stad en kunnen ouders vaak geen internaat en busgeld permitteren. “Het gevolg is vaak, dat men niet verder gaat met de school en ontstaan er drop-outs in het district,” legt Kitty verder uit. Hij vindt dat studenten in hun vertrouwde omgeving het best presteren.

De initiatiefnemers willen alvast beginnen met het eerste leerjaar. Op dit moment is er nog geen gebouw voor de middelbare school, maar de scholieren zullen ondergebracht worden op de Barronschool, omdat dit gebouw in de middaguren leegstaat. Aan de hand van de geregistreerden zal besloten worden of er ook een aanvang wordt gemaakt met de hogere leerjaren.

Er is al gesproken met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. De vp zal in de komende dagen een onderhoud hebben met de leiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, over de start van deze middelbare school in Marowijne.

Sjovellie Amoksi

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait