Dit jaar nog eerste stappen transformatie Nationaal Leger

Gepubliceerd op:

Bron: Waterkant

Lees voor mij

Het Nationaal Leger (NL) zal een transformatie ondergaan, waar ook dit jaar, de eerste stappen in zullen worden gezet. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi, gisteren bij zijn eerste jaarrede in een buitengewone openbare vergadering van De Nationale Assemblee op het Onafhankelijkheidsplein. “Een kerntaak blijft natuurlijk de verdediging van ons grondgebied. Niet zozeer tegen buitenlandse mogendheden, maar tegen andere bedreigingen van onze staat”, zei de president.

Het staatshoofd zei dat door de transformatie militairen veel zichtbaarder moeten zijn, bij de grenzen, in Suriname’s territoriale wateren en in het binnenland. “Zij zullen ondersteunen bij de bescherming van onze natuurlijke hulpbronnen op land en zee”, aldus Santokhi.

Het staatshoofd gaf verder aan dat de mobiliteit op de binnenwateren versterkt zal worden, terwijl de Marine en de Kustwacht gezamenlijk zullen optreden. “Illegale ontginning en uitbuiting moet voorkomen worden. Huidige legerposten zullen geëvalueerd worden, op hun rol, taken en effectiviteit, en indachtig deze doelen aangepast worden. Onze strategische infrastructuur en onze productiesectoren moeten beschermd blijven”.

- Advertentie -


Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait