Twee Covid-19-doden erbij

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Nadat het Covid-19-dodental vier dagen stationair is gebleven op 102 is het dinsdagavond bijgesteld naar 104. In de afgelopen 24 uur zijn namelijk twee personen overleden aan het nieuwe coronavirus.

Na slechts één positieve test en 67 actieve gevallen maandag, staat de balans 24 uur verder op 27 nieuwe besmettingen en 83 active cases. Er werd van 215 personen een swab afgenomen; 188 testten negatief. Suriname staat op 4.863 besmettingen en 4.676 genezen personen, inclusief acht in het voorbije etmaal. Er zijn 37 positieven in isolatie en 61 niet positieven in quarantaine. Verder zijn 33 personen opgenomen in ziekenhuizen en vijf op de intensive care units.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid waarschuwde de gemeenschap maandag tijdens de Covid-19-persconferentie van de regering zich niet blind te staren op de daling van actieve gevallen. "We hebben een behoorlijke daling, maar er zijn elke dag wel positieven onder de geteste personen. Dat percentage zit rond de 10 procent wat betekent dat er nog cases actief rondlopen in de samenleving. We moeten uitermate voorzichtig zijn en niet ervan uitgaan dat we Covid-vrij zijn", hield hij de gemeenschap voor.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait