Santokhi: “Regering kiest voor gericht onderwijs”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De regering heeft ervoor gekozen het onderwijs in het dienstjaar 2021 te hervormen. In bredere zin zal ons onderwijs zich hervormen om meer gericht onderwijs te geven zodat de kans op een baan wordt vergroot. Dit heeft president Chan Santokhi meegedeeld tijdens zijn jaarrede in een buitengewone openbare vergadering van De Nationale Assemblee.

Het staatshoofd zegt dat er meer doorstroming en een harmonisatie van het algemeen vormend onderwijs met het beroepsonderwijs komt. “Via gedegen onderwijs – dat goed is afgestemd op de arbeidsmarkt – zullen studenten een betere kans op passend werk krijgen. Het gaat hier om de huidige en de toekomstige arbeidsmarkt. Daar wordt reeds op ingespeeld met name door de hervormingen van het beroepsonderwijs.”

“De COVID-19-situatie vergt vrij ingrijpende veranderingen voor het hele onderwijsproces, zodat het komend schooljaar, er heel anders uit zal zien. Op de scholen zullen goede voorzieningen komen met betrekking tot de hygiëne,” aldus het staatshoofd.

Ook zal de omvang van de klassen worden aangepast en veelal gehalveerd, waardoor niet alle leerlingen of studenten er meer in passen. Er zullen alternatieve oplossingen gevonden moeten worden, die door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur apart zullen worden doorgegeven aan de samenleving, zegt de president.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait