Suriname stelt nieuwe maatregelen vast voor Nederlandse reizigers

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Door de toename van de COVID-19-besmettingen in Nederland, is de Surinaamse overheid genoodzaakt om het afgeschafte quarantainebeleid voor deze groep reizigers weer te introduceren. Personen die op het vliegtuig stappen om richting Suriname te komen, moeten een negatieve PCR-test van niet minder dan 48 uur kunnen overleggen. Bovendien moeten zij kunnen overleggen dat zij tien dagen, op eigen kosten, in quarantaine gaan.

Vertegenwoordigers van de ministeries van Volksgezondheid en Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) hebben al gesprekken gevoerd met de toerismeorganisatie SHATA, die een lijst heeft geproduceerd van appartementen, waarvan personen uit Nederland op eigen kosten gebruik kunnen maken.

De lijst met appartementen zal volgend week geactualiseerd worden, beweert minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Er zal voor deze week een grace period worden ingelast, omdat het om een spoedmaatregel gaat. Toch adviseert de minister bezoekers, die deze week naar Suriname komen om toch in zelf quarantaine te gaan, aangezien ze ervan op de hoogte zijn dat ze uit een hoogrisicogebied komen. Deze mensen moeten verplicht een logeeradres opgeven, omdat het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) of een van de andere instanties, indien noodzakelijk, deze mensen moet kunnen opzoeken.

Ramadhin maakte duidelijk dat deze werkwijze alleen voor deze week van kracht is. Personen die vanaf komend week maandag het land willen binnenkomen moeten hun negatieve testresultaten en een bewijs van hun quarantaineplekken kunnen overleggen. Voor ingezetenen die hun eigen quarantainefaciliteiten hebben bekijkt de overheid een modaliteit om van hun eigen ruimte gebruik te maken. Dit om hen niet in de kosten te jagen, stelt Ramadhin.

De bewindsman gaf verder aan dat de overheid niet voor quarantaine en medische kosten van toeristen wil opdraaien. Toeristen moeten nu een verzekering afsluiten. Indien dat niet het geval is, zullen zij een verklaring moeten tekenen dat zij voor de kosten zullen opdraaien wanneer zij voor COVID-19 in het land behandeld moeten worden.

Volgens Ramadhin zit Suriname op dit moment in een bepaalde situatie, waardoor de staat niet voor deze kosten kan opdraaien. Hiermee wil de overheid de samenleving garanderen, dat zij ervan verzekerd mogen zijn dat de staat voor de veiligheid en bescherming van burgers gaat.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait