DNA-lid Sadi: “Wij bijten nu op keiharde stenen”

Ann Sadi. Beeld: STVS
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

28 September 2020 08:09

Voor mij lezen

NDP-assembleelid Ann Sadi is niet te spreken over de moeilijke situatie waarmee grote delen van de bevolking moeten dealen. In gesprek met Suriname Herald spreekt Sadi haar bezorgdheid uit. Zij stelt dat het volk tijdens de regering-Bouterse nog gras had om te eten, terwijl het volk nu op de keiharde stenen moet bijten die niet te verteren zijn.

Zij zegt de frustratie van het volk te begrijpen. Er is toen gesteld dat het volk gras zou eten als de NDP opnieuw de macht zou krijgen. Op dit moment is er helemaal geen gras, beweert Sadi. De politica roept de regering op om te doen wat zij het volk heeft beloofd. Volgens het DNA-lid moeten de huidige beleidsmakers het volk niet verder te laten lijden. De huidige regering die toen in de oppositie zat had zoveel beloofd.

De regering Bouterse is toen voor rovers en bandieten uitgemaakt. Er is beloofd dat zij het beter zouden doen. Zij hekelt het gedrag van de regering, die steeds de vinger blijft wijzen naar de vorige regering in plaats van goed beleid te maken en te werken aan de belofte.

“Wat de regering moet weten is dat zij niet daar zit om het volk te duperen,” zegt Sadi. Zij adviseert de regering om naar de procureur-generaal te stappen om alles te onderzoeken. Het blijven roepen dat er sprake is van corruptie, zet geen zoden aan de dijk.

De regering heeft altijd beloofd dat d’o set’eng. Dit terwijl het volk gebukt gaat onder moeilijke omstandigheden. De bustarieven zijn daar, terwijl de prijzen in de winkels moordend zijn. De situatie is niet wat het wezen moet. Sadi vindt dat de regering het volk niet zo moet benadelen.

In 2015 had de toenmalige president Desi Bouterse moeilijke tijden aangekondigd. “Waarop het nu lijkt is alsof men nu juist kiest voor kapitalisme.” Zij keurt de rigoureuze maatregelen die constant worden getroffen ook af.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel