OW-minister geeft prioriteit aan steigers oversteekplaatsen

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) geeft prioriteit aan het verbeteren van de toestand, waarin een aantal steigers bij oversteekplaatsen verkeren. Het gaat bij de minister in het bijzonder om de veiligheid van passagiers, die de oversteek per boot doen. “We kunnen niet wachten totdat een ongeluk zich voordoet,” zegt de minister.

Hij heeft besloten om de situatie van de steiger te Meerzorg per direct aan te pakken. Tijdens een recent werkbezoek in Commewijne heeft de bewindsman de situatie geconstateerd en onmiddellijk actie ondernomen. Volgens Nurmohamed zijn er een aantal steigers, die in deplorabele staat verkeren. Hij garandeert er werk van te zullen maken dat deze worden hersteld of vervangen. Die van Alkmaar en Leonsberg staan ook op de prioriteitenlijst van de OW-topman.

De steiger bij de oversteekplaats te Meerzorg wordt volgens planning uiterlijk maandag afgerond. Deze steiger geniet prioriteit, omdat er dagelijks honderden passagiers gebruik van maken. Ook scholieren zullen binnenkort weer de oversteek doen. “Er kan elk moment iets misgaan. De veiligheid van burgers is heel belangrijk,” benadrukt de minister. OW pakt de steiger deels aan met middelen uit eigen beheer en materiaal dat beschikbaar is gesteld door sponsors uit het district.

Naast de steiger die wordt hersteld, is er een betonnen steiger in aanbouw. Echter is de bouw stopgezet, vanwege het feit dat de vorige regering haar betalingsverplichting niet is nagekomen. Het gaat volgens de bewindsman om een torenhoge achterstallige betaling. Hij zal zich inzetten om dit project af te ronden vóór 2022. “Ook aan de zijde van Paramaribo zal een betonnen steiger worden opgezet.”

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait