Guyana: Topfunctionaris kiescommissie gearresteerd

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous Keith Lowenfield, Chief Elections Officer en Clairmont Mingo, Returning Officer van regio 4 zijn beschuldigd van crimineel gedrag bij de verkiezingen van Guyana op 2 maart. next


De politie heeft zaterdag de Chief Elections Officer (CEO) van de Guyana Elections Commission (GECOM) gearresteerd in verband met beschuldigingen van crimineel gedrag die betrekking hebben op de algemene en regionale verkiezingen van 2 maart. Het hoofdbureau van politie zei zaterdag in een verklaring dat Lowenfield was gearresteerd en naar het hoofdkwartier van de Criminal Investigations Department (CID), Eve Leary, Georgetown, was gebracht. In aanwezigheid van zijn advocaat zijnĀ  verschillende beschuldigingen aan hem voorgelegd.

"Nadat hij op de hoogte was gebracht van de beschuldigingen, heeft Lowenfield gebruik gemaakt van zijn zwijgrecht. Daarna vond er een confrontatie plaats tussen hem en een getuige en opnieuw koos Lowenfield ervoor om te zwijgen", aldus het politierapport.

Volgens de verklaring werd Lowenfield op borgtocht vrijgelaten op voorwaarde dat hij zich op 28 september 2020 meldt bij het CID-hoofdkwartier. Hij werd vrijgelaten nadat hij andere aspecten van het onderzoeksproces had afgerond. "De politie zet haar onderzoek voort", staat in de politieverklaring.

Lowenfield is al voor de Georgetown Magistrate's Court verschenen voor particuliere strafrechtelijke aanklachten die zijn ingediend door Desmond Morian, lid van de People's Progressive Party (PPP) en lid van The New Movement, Daniel Josh Kanhai, met betrekking tot fraude, wangedrag in het ambt en schending van het vertrouwen van het publiek door resultaten van de verkiezingen van 2 maart waarvan hij wist dat ze vals waren.

Maar de politie had op 21 augustus aangekondigd dat ze een "uitgebreid onderzoek" zou starten naar beschuldigingen van crimineel gedrag door Lowenfield en de Returning Officer van regio 4 Clairmont Mingo.

Lowenfield en Mingo worden beschuldigd van het verstrekken van frauduleuze resultaten van de verkiezingen in maart om de APNU + AFC een overwinning te bezorgen. De resultaten van de verkiezingen werden na een vertraging van vijf maanden uiteindelijk op 2 augustus bekendgemaakt.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait