SDG-jeugdambassadeurs: “Huidige generatie staat voor ongewenste catastrofes”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De huidige generatie staat voor ongewenste catastrofes, vinden de SDG-jeugdambassadeurs Sivern Hammen en Chermain Pansa. Afgezien van twee van de belemmeringen voor deelname aan het fysieke onderwijs het komend schooljaar, de verhoogde bustarieven en COVID-19, komt daarbovenop de verhoging van de nutsvoorzieningen, in deze de verhoogde tarieven bij de telecommunicatiebedrijven zoals Telesur en Digicel met 90 procent.

Met de unificatie van de wisselkoers hebben de telecommunicatiebedrijven ook hun prijzen aangepast, waardoor internet, dat afstandsonderwijs mogelijk maakt, voor schoolgaanden een grote uitdaging wordt. De SDG-jeugdambassadeurs benadrukken dat een groot deel van deze groep geen toegang tot internet heeft.

Hammen en Pansa doen opnieuw een beroep op minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) om rekening te houden met de diensten, die onder hem vallen waarvan schoolgaanden flink gebruik zullen maken het komend schooljaar.

Ze stellen daarom voor om:
– alles dat via het internet wordt verzorgd simultaan op televisie uit te zenden
– wifi toegankelijk te maken op scholen ten behoeve van studenten en leerlingen
– een speciale internetapplicatie te ontwikkelen met een studentenabonnement, waar de leerstof wordt aangeboden.

“De jongeren van Suriname zijn belangrijk voor de opbouw van dit mooi land. Laten wij ondanks de omstandigheden, welke deze ook mogen zijn, het nimmer verzwaren voor onze jongeren,” schrijven Hammen en Pansa in een persbericht.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait