Taxiritten worden duurder

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

24 September 2020 00:03

Voor mij lezen

Taxiritten worden met minimaal SRD 5 duurder met de verhoging van de brandstofprijzen. Glenn Ramadhin, voorzitter van de Vereniging van Taxihouders in Suriname (Vetahos), geeft tegenover Suriname Herald te kennen dat het instaptarief gesteld is op SRD 10 en men zal per kilometer een bedrag van SRD 4,25 moeten neertellen. Vóór de verhoging werd er voor een kilometer een bedrag van SRD 3,25 betaald, zegt Ramadhin.

Om een schets te geven, legt hij uit dat voor een taxirit vanuit Paramaribo-Noord naar Latour rond de SRD 27 werd betaald. Nu zal dat ongeveer SRD 31 bedragen. De taxichauffeurs zullen eveneens filetarieven bij berekenen, zegt Ramadhin. “Het filetarief werd voorheen niet erbij berekend, omdat brandstof nogal betaalbaar was, maar nu is dat niet meer het geval,” legt de Vetahos-voorzitter verder uit. Het filetarief is gesteld op SRD 0,10 per minuut.

Vetahos is zich ervan bewust dat mensen met de verhoging van de taxitarieven veel minder gebruik zullen maken van taxidiensten. Men gaat minimaal SRD 15 op zak moeten hebben om voor een korte rit te kunnen betalen. Ramadhin merkt verder op dat men ook wel inventief is, want een taxi wordt vaak genoeg met twee tot drie mensen gedeeld. Bedrijven maken gebruik van deze mogelijkheid voor hun personeel.

Ramadhin geeft verder aan dat de verhoogde taxiprijzen geen zware pil zullen zijn voor toeristen, omdat het slechts een of twee euro zal kosten. Voor de lokale gemeenschap betekent het dat ze dieper in de buidel moeten tasten bij het gebruikmaken van een taxirit.

Vishmohanie Thomas

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel