VSB vraagt heroverweging governmenttake op diesel

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

23 September 2020 22:50

Voor mij lezen

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) doet een beroep op de minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, Saskia Walden, om de governmenttake op diesel te laten heroverwegen. De VSB deed dit verzoek aan de minister middels een brief, waarvan een kopie eveneens is gestuurd naar minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning.

In de brief geeft VSB aan kennis genomen te hebben van de verhoogde brandstofprijzen, die een logisch gevolg is van de recente wisselkoersaanpassing. Het bestuur van de VSB heeft bij eerdere gelegenheden bij de minister erop aangedrongen om met name de governmenttake op diesel te laten wegvallen.

VSB legt uit dat het grootste gedeelte van de transportsector waaronder de distributievoertuigen, busvervoer, met name het schoolvervoer gebruikmaakt van diesel als brandstof. De meeste productie- en landbouwbedrijven werken met machines, die diesel als brandstof gebruiken. Het hoeft daarom voor de VSB geen verder betoog, dat de doorwerking van verhoogde dieselprijzen een enorme kostenverhoging voor de Surinaamse bevolking teweeg zal brengen.

Volgens de VSB levert de governmenttake op gasoline al een behoorlijke bijdrage aan de economie. Ze doet nogmaals een beroep op de minister om de governmenttake op diesel, op grond van de te verwachten explosie van prijzen, te heroverwegen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel