Fransman en Roemeen vast vanwege pinpasfraude

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

23 September 2020 19:01

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De 31-jarige Fransman Tyron A. en de 39-jarige Roemeen Florin J. hebben de afgelopen maanden in Suriname ongeveer twee miljoen Surinaamse dollar onrechtmatig gepind met valse credit cards. Ze zijn in verzekering gesteld op verdenking van deelname aan een criminele organisatie, diefstal door middel van valse sleutel, diefstal, oplichting en gekwalificeerde valsheid in geschrifte.

Tyron A. werd door de recherche van Paramaribo aangehouden bij een commerciële bank. Hij verzette zich hevig bij zijn arrestatie. De Fransman had SRD 15.000 en valse credit cards bij zich. Kort vóór zijn aanhouding had hij met de valse kaarten nog geld gepind bij de automaat van de bank.

Florin J. is op dezelfde dag aan de Ringweg aangehouden door leden van de afdeling Fraude. De Roemeen had een geldbedrag en een aantal valse credit cards bij zich. De politie vermoedt dat het duo deel uitmaakt van een criminele organisatie, die in Suriname en de regio actief is in het onrechtmatig lichten van gelden van bankrekeningen van derden waarbij gebruik wordt gemaakt van valse credit cards en illegaal verkregen passwords.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel