Werknemer Fernandes gewond bij mislukte overval

Trucks van Fernandes Bottling Company. Foto: Fernandes
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

23 September 2020 18:40

Voor mij lezen

Een vrachtwagen van Fernandes Bottling Company is dinsdagmiddag betrokken geweest bij een poging tot overval in de buurt van Atjoni. Bij deze poging zijn er schoten gelost op het voertuig, waarbij één van de inzittenden lichtgewond is geraakt.

De medewerkers zijn medisch onderzocht en maken het naar omstandigheden goed, laat Fernandes Bottling weten in een persbericht.

De overvallers zijn er niet in geslaagd om buit te maken omdat de truck niet tot stilstand is gebracht. De poging zou evenwel niet geslaagd zijn, omdat de truck geen contant geld bevatte.

Fernandes Bottling Company is al geruime tijd bezig om winkeliers te stimuleren volledig giraal te betalen, middels een landelijke campagne in samenwerking met de Surinaamse Bankiersvereniging. Winkeliers hebben de optie via internetbankieren te betalen of middels POS-machines bij de levering van hun bestelling.

Door deze maatregelen hebben de chauffeurs geen contant geld aan boord van de delivery trucks. Fernandes Bottling is in contact met de autoriteiten die het incident verder onderzoeken.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel