Minister Jubithana wordt verwelkomd op busroute PO

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous Minister Albert Jubithana (r) met buschauffeur Kries van de route Paramaribo-Overwacht. next


Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft vanmorgen een busrit gemaakt om te zien hoe de protocollen die ontwikkeld zijn in de praktijk werken. "Ik ben keurig verwelkomd door chauffeur Kries van de route Paramaribo-Onverwacht", laat de bewindsman optekenen tegenover het directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident. De busrit op deze route kost SRD 8.30.

Vandaag zijn 38 van de 75 trajecten na ruim vijf maanden weer opengesteld. De handen van de passagier moeten worden gereinigd voordat ze plaats mogen nemen in de bus. Zij zijn verplicht een mond- en neusbedekking op te hebben. In de bussen die bestemd zijn voor vervoer van 25 personen, mogen maximaal 20 mensen vervoerd worden. De klapstoelen moesten worden verwijderd door de bushouders. 

Jubithana heeft in de bus gereden tot eindbestemming Ondro Bon. Hij heeft gadegeslagen hoe omgegaan wordt met de regels en hoe de passagiers hebben gereageerd. Er vindt controle plaats door TCT en de politie op de naleving van de regels. Na evaluatie eind van de week, zal worden besloten of de andere trajecten ook kunnen worden opengesteld. De busritten zijn marktconform. Een stadsrit kost SRD 5, terwijl andere trajecten veel duurder uitvallen. Zo moet voor Paramaribo-Atjoni SRD 115 worden neergeteld, terwijl Paramaribo-Nickerie SRD 90 per rit is. 

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait