Oude SRS’ers: “We willen niets te maken hebben met dyugudyugu”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Een groep personen in dienst van de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS), die zich de ‘oudere groep’ noemt, distantieert zich van de problemen die er zijn tussen directeur Guno Ravenberg en bondsvoorzitter Erwin Morgenstond. De groep wil op geen enkele wijze met de haren erbij gesleept worden in het gevecht oftewel machtsstrijd tussen de twee heren. Zij geven aan dat het drama binnen het bedrijf vier jaar geleden begon, kort na de officiële aanstelling van Ravenberg als directeur.

De ‘oude SRS’ers’ doen wat zaken uit de doeken en geven aan dat door het eigenzinnige beleid van Ravenberg hij steeds in conflict raakte met het personeel dat dit niet langer kon aanzien. Volgens hun is het Ravenberg die Morgenstond naar binnenhaalde met de mededeling dat hij als taak had om acht SRS’ers die nog geen ambtenaar waren alsnog in overheidsdienst te doen treden. Achteraf werden zij verrast met een lijst van ruim zestig vreemde namen van personen die zogenaamd SRS-personeel waren.

Listig
Volgens hun is deze groep op een listige manier door de bondsvoorzitter meegelift met de acht SRS-personeelsleden, die nog benoemd moesten worden tot ambtenaar. Achteraf bleek dat dit een scenario was van de SRS-directeur om de oude personeelsleden waarmee hij in conflict zit te vervangen. Het functioneren werd hun onaangenaam gemaakt, laten de oude SRS’ers weten. Morgenstond benoemde zichzelf tot bondsvoorzitter en meteen daarna begonnen beide personen met de plaatsing van de nieuwe medewerkers op posten, die reeds bemand waren.

Om de overige personeelsleden van een plek te kunnen voorzien, zijn er onnodige nieuwe functies gecreëerd, kantoren bijgebouwd en meubilair aangeschaft. Als werd gevraagd waarom er zoveel personeel nodig is, werd meegedeeld dat de SRS geen stichting meer is maar een overheidsinstantie.

De medewerkers geven verder aan dat Morgenstond persoonlijk heeft geprobeerd om de directeur te doen vervangen. Het personeel dat reeds jaren aan het radiostation verbonden is weet als geen ander, dat de directeurspost bij de SRS een politieke benoeming is en zij daarin geen enkele bemoeienis hebben.

Werksfeer
Ze geven verder aan dat de taak van het personeel in deze is om zich te verenigen met een directeur en uitvoering te geven aan de statutaire taakstelling namelijk informatie, educatie en recreatie van het Surinaamse volk. Dit doel kan slechts bereikt worden op een gezonde werkplek, in een plezierige omgeving en met goed gemotiveerd personeel.

De werksfeer binnen de SRS is dankzij de Ravenberg en Morgenstond verpest. Zonder rekening te houden met de gevolgen is er moedwillig onenigheid, vijandigheid en splitsing binnen het bedrijf gecreëerd. “Wij willen niet langer geassocieerd worden met personen, die slechts hun enge eigen belangen nastreven en niet als voorbeeld kunnen dienen. We hopen gauw teruggebracht te worden in onze oude vredige zetting.”

Simone Awanna

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait