Abdoel: “De huidige regering wist wat zij zou overnemen”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De huidige regering wist vóór de overname van het land degelijk wat zij zou overnemen. Het is niet correct dat de regering nu komt doen alsof alles onbekend is, zegt voormalig assembleelid Amzad Abdoel in gesprek met Suriname Herald. Abdoel geeft aan dat de huidige machthebbers op basis van die cijfers hun regeerprogramma hebben samengesteld en gepresenteerd aan het volk van wie zij het mandaat hebben gekregen om aan de slag te gaan.

Het volk is nu geïrriteerd, omdat de regering niet kan nakomen wat zij vóór de verkiezingen heeft beloofd. Volgens de politicus moet de regering zich nu daarover zorgen maken en niet steeds de vinger blijven wijzen naar de vorige machthebbers. Hij roept de regering op om de blame game mentaliteit achterwege te laten en te doen wat er beloofd is aan het volk.

Abdoel vindt dat de cijfers over de betalingsachterstanden en staatsschuld gemakkelijk te vinden zijn, omdat de vorige minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, alles naar het parlement heeft gestuurd. “Als zij die cijfers willen, dan zijn die makkelijk te vinden. Niks was voor hen geheim,” meent het voormalige assembleelid.

Dat mensen met acties dreigen ziet de politicus als een democratisch recht van personen die dat willen doen. Dezelfde regering heeft personen toen ook aangezet tegen de voormalige regering. “Nu het weer met hun gebeurt, moeten zij ook daarmee kunnen dealen. Iedereen die voor zijn of haar recht wil opkomen mag dat toen conform alle wet- en regelgeving,” zegt Abdoel.

Hij zegt dat de NDP tot nu toe geen enkel persoon heeft aangezet of heeft opgeroepen om tegen de huidige machthebbers te protesteren. Personen die overwegen om op straat te gaan zijn mensen die puur geconfronteerd raken met de gedeprecieerde munt en gebukt gaan onder de zware tijden die zij meemaken. Hij vindt deze gang van zaken misleidend en onvolwassen.

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning zegt in een korte reactie dat Abdoel zeer bewust is van wat de vorige regering heeft achtergelaten, als hij zegt dat de regering wist wat zij zou overnemen. Achaibersing laat weten dat wat achtergelaten is er niet fraai uitziet. “Waarop de regering zich nu concentreert is om weer orde op zaken te stellen,” beweert Achaibersing.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait