350 laaggeprijsde overheidswoningen in gevaar door overheidsfalen

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De bouw van 350 laaggeprijsde overheidswoningen verkeert door het falend beleid van de vorige regering in gevaar. De toenmalige regering is er niet in geslaagd om in te komen met een geschikte locatie, zei minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW), gisteren in De Nationale Assemblee (DNA). Het gaat om een project dat volgens planning voor een groot deel via schenking vanuit China zal worden opgezet.

Volgens de bewindsman is echter na gedegen onderzoek gebleken, dat de uitvoeringsovereenkomst is getekend in mei 2017. In augustus 2019 zijn vervolgens de nodige bouwmaterialen geïmporteerd. De kosten zijn geraamd op US$ 26.4 miljoen.

In april 2019 is gebleken dat er geen geschikt bouwterrein beschikbaar was. Intussen zijn de bouwmaterialen vanaf augustus 2019 opgeslagen in een ruimte, waarvoor US$ 2.000 aan huur moet worden betaald.

Deze woningen moesten binnen twee jaar betaald worden, zei Nurmohamed verder. De minister benadrukte dat de vorige regering in gebreke is gebleven en dat daardoor dit project in gevaar is gekomen. Ook dit project zal de huidige regering herstarten, beweert de OW-topman.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait