Parmessar mist transparantie over komst Pompeo naar Suriname

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De waarnemend fractieleider van de NDP, Rabin Parmessar, zegt in gesprek met Suriname Herald transparantie te missen over het bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, aan Suriname. Tot op dit moment heeft de regering geen duidelijke informatie gegeven over het bezoek.

Volgens de parlementariër komt de informatie van de minister van Buitenlandse Zaken van Suriname, Albert Ramdin, niet overeen met wat Pompeo aangeeft. Ramdin zegt dat zijn ambtgenoot hier komt voor een beleefdheidsbezoek, terwijl Pompeo aangeeft dat hij naar Suriname afreist om over energie en veiligheid te praten.

Energie en veiligheid zijn volgens de politicus een ruim begrip. Wanneer de minister zegt dat hij over veiligheid komt praten, is het ook zo dat er diverse aspecten zoals drugsbestrijding en uitlevering onder veiligheid vallen. Onder energie vallen onder andere olie en gas.

Verder zegt Parmessar dat een minister van Buitenlandse Zaken van Amerika nooit zomaar een bezoek aan Suriname zal brengen. Hij vermoedt dat er vooraf een agenda is bepaald en ook gesproken is over dit bezoek. Een Amerikaanse minister zal niet naar Suriname afreizen om gewoon te praten, omdat zo’n minister het te druk daarvoor heeft. Hij had dan een ambassadeur gestuurd.

De regering kon er volgens Parmessar ook voor hebben gekozen om in een comité-generaal het parlement te informeren over dit bezoek, als er misschien zaken zijn die niet publiekelijk besproken kunnen worden.

Er zijn volgens hem verschillende modellen voor effectieve communicatie. Niet eens de vaste parlementaire commissie van Buitenlandse Zaken is over de komst van de Amerikaanse minister verwittigd. “Alles hebben we via de media gehoord,” beweert Parmessar.

Op de vraag als de NDP-fractie zich zorgen maakt over dit bezoek, zegt Parmessar dat dit niet het geval is. De partij wil niet voorruitlopen op zaken en wacht de mededeling af, die vanuit de regering moet komen.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait