Vicepresident Brunswijk schenkt US$ 15.000 aan Surinaamse studenten in Servië

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft uit eigen middelen een bedrag van US$ 15.000 aan Surinaamse medische studenten in Servië overgemaakt. Het bedrag is bedoeld voor het betalen van de inschrijfgelden en het aanschaffen van studieboeken voor de studenten. De vicepresident heeft deze donatie gedaan nadat hij een kennismakingsontmoeting had met de studenten via het onlineplatform Zoom.

Het gesprek is geïnitieerd door niet-residerende ambassadeur in Servië, Gardelito Hew A Kee. De ambassadeur zegt dat er momenteel dertig Surinaamse medische studenten studeren in Servië. Het gaat om twee groepen waarvan de tweede groep pas is gestart met het tweede collegejaar.

Volgens de ambassadeur doen de studenten het heel goed. Hij is nu bezig te onderhandelen voor het vertrek van nog eens vijftien studenten uit Suriname. De overheid had beloofd de studenten ook dit jaar financieel te ondersteunen met onder meer inschrijfgeld en lesmateriaal. Echter kan vanwege de precaire financiële situatie de overheid de studenten niet tegemoetkomen.

Svensen Benny, Dimijee Apai en Siviano Alfons, drie studenten die in Servië studeren, hebben namens de groep de Zoom-meeting met de vicepresident bijgewoond. Benny zegt heel trots te zijn op zichzelf vooral omdat hij uit het binnenland komt. Hij zegt dat zijn studie succesvol verloopt. De studie wordt niet in het Engels verzorgd, maar in het Servisch. De studenten moesten daarom allemaal een taaltoets doen, welke zij succesvol hebben doorlopen. Het begin was zwaar, zegt Alfons maar zij hebben het overbrugd en zijn inmiddels ingeburgerd.

Brunswijk is trots op de studenten die al achttien maanden in het buitenland zitten. Hij is ervan overtuigd dat alle studenten een doel voor ogen hebben en zich daarom zullen inzetten, meldt het directoraat Volkscommunicatie.

De vicepresident ziet graag dat alle studenten na afronding van hun studie terugkomen naar Suriname en hun krachten aan ons land geven. Hij is blij met het gesprek en benadrukte dat er meer van deze meetings moeten volgen voor evaluatie en voor mogelijke ondersteuning vanuit de overheid.

De vicepresident hoopt op een goede samenwerking en verstandhouding met de studenten. Hij heeft het bedrag op woensdag 16 september overgemaakt naar Servië ten behoeve van de Surinaamse medische studenten aldaar.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait