Ouderenpartij Diemen: “Is mevrouw Santokhi wel in quarantaine gegaan?”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De Ouderenpartij Diemen vraagt zich af of first lady Mellisa Santokhi bij haar aankomst in Nederland wel in quarantaine is gegaan. De fractie van de Ouderenpartij Diemen heeft hierover indringende vragen gesteld aan burgemeester Erik Boog van de gemeente Diemen, zegt fractieleider Peter Prins.

De partij stelt dat first lady Santokhi op 15 september een informeel werkbezoek aan Diemen bracht. Uit de Surinaamse pers valt volgens de Ouderenpartij Diemen af te leiden dat ze zaterdag 12 september per KLM-vlucht naar Nederland is vertrokken. De voorschriften van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken voor reizigers uit Suriname luiden dat zij na aankomst in Nederland tien dagen in quarantaine moeten.

“Het lijkt alsof dit bezoek in allerijl is georganiseerd. In het wekelijkse activiteitenoverzicht van het college wordt dit bezoek niet aangekondigd. In dit overzicht wordt ook gemeld: Alle activiteiten van Burgemeester en Wethouders zijn onder voorbehoud van nadere maatregelen en richtlijnen ten gevolge van de corona-crisis”, schrijft de partij aan burgemeester Boog.

Gisteravond verklaarde de directeur van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst dat iemand die buiten loopt tijdens quarantaine, een reprimande krijgt dat hij of zij de quarantaine binnen moet doorbrengen, stelt de Ouderenpartij Diemen.

De fractie van de Ouderenpartij Diemen stelt de volgende vragen aan burgemeester Boog:
1. Is het juist dat mevrouw Santokhi op 12 september in Nederland is aangekomen en in quarantaine had moeten gaan?
2. Waarom heeft u mevrouw Santokhi tijdens die quarantaineperiode ontvangen?
3. Wanneer en hoe is bezoek aangekondigd en voorbereid?
4. Wat bedoelt de burgemeester concreet met zijn opmerking dat Diemen iets kan en wil betekenen in de samenwerking met Suriname? Welke voorstellen kunnen we van u verwachten?

De presidentsvrouw vertrok afgelopen zaterdag onaangekondigd naar Nederland. Ook de Communicatiedienst Suriname (CDS) was hiervan niet op de hoogte. Volgens het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken moet een reiziger bij aankomst in Nederland tien dagen in quarantaine. Dit kan thuis, maar ook in een vakantiehuis of een hotel, meldt het ministerie op zijn website.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait