Energie en veiligheid op agenda minister Pompeo

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, is voor vier dagen in de regio. next


Het bespreken van onder meer bilaterale samenwerking en mogelijkheden voor partnerschappen op het gebied van energie en veiligheid, is het doel van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, die morgen in Suriname aankomt. Pompeo reist van Paramaribo door naar Georgetown, Guyana. In zijn vierdaagse reis in de regio zijn ook opgenomen Boa Vista (Brazilië), Bogota (Colombia) en Plano (Texas).

"Deze reis zal de toewijding van de Verenigde Staten benadrukken om de democratie te verdedigen, Covid-19 te bestrijden en tegelijkertijd onze economieën nieuw leven in te blazen in het kielzog van de pandemie, en de veiligheid tegen regionale bedreigingen te versterken," staat in een persverklaring van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

In Paramaribo zal Pompeo ontmoetingen hebben met president Chan Santokhi en zijn kabinet. In Georgetown, Guyana, zal de Amerikaanse functionaris de nieuw gekozen president Irfaan Ali en zijn kabinet feliciteren en een ontmoeting hebben met Caricom-secretaris-generaal Irwin LaRocque. Pompeo zal de belofte van een op waarden gebaseerd Amerikaans partnerschap bekrachtigen en kansen benadrukken voor meer verantwoorde en transparante particuliere investeringen om de welvaart voor de bevolking van Guyana te vergroten, met name in de nasleep van de Covid-19-pandemie.

In Boa Vista, Brazilië, zal minister Pompeo het belang onderstrepen van Amerikaanse en Braziliaanse steun voor het Venezolaanse volk in hun tijd van nood door een bezoek te brengen aan Venezolaanse migranten die op de vlucht zijn voor de door de mens veroorzaakte ramp in Venezuela. Vervolgens reist Pompeo zal naar Bogota om de Colombiaanse president Ivan Duque te ontmoeten om het sterke partnerschap te bespreken dat de beide landen delen, onder meer bij de beheersing van de Covid-19-pandemie, het bevorderen van wederzijdse welvaart en het aanpakken van de bedreigingen voor de regionale veiligheid door drugshandelaars, terreurgroepen en de voor de Amerikanen onwettige regering van president Nicolas Maduro.

Ten slotte keert minister Pompeo terug naar de Verenigde Staten om de prioriteiten van zijn ministerie te bespreken in Prestonwood Baptist Church in Plano, Texas.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait