SRD 5 busgeld is bittere pil om te slikken voor ouders

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Ouders zitten nu al met de handen in het haar wanneer het aankomt op het betalen van busgeld voor hun kinderen om naar school te gaan. Personen die slechts gebruikmaken van openbaar vervoer op een route zijn op dagbasis SRD 10 kwijt. De Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) heeft aangekondigd dat de bussen maandag weer rijden en het stadstarief gesteld is op SRD 5. Met de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Albert Jubithana, is overeenstemming hierover bereikt.

Velen juichen het toe dat het openbaar vervoer weer gegarandeerd is, want men heeft gebruik moeten maken van eigen vervoer en of de taxi moeten betalen. SRD 5 is ten opzichte van de bedragen die men neertelde aan vervoer, zoals SRD 25 per taxirit, SRD 10 en SRD 15 voor ‘boro’ bussen, veel minder geeft een bezorgde moeder te kennen tegenover Suriname Herald.

Echter blijft het een bittere pil die men moet inslikken want van SRD 1,85 naar SRD 5 is een groot verschil, terwijl de salarissen van velen in werkende klasse niet omhoog zijn gegaan. “Ik ben blij dat ik met COVID nog een baan heb, dus gaat om een verhoging vragen moeilijk,” zegt de moeder.

Een andere moeder die een salaris van SRD 2.500 verdient weet niet hoe ze het zal redden. Ze heeft twee kinderen, die met de bus naar school gaan. Met de COVID-situatie waren de kinderen thuis, maar in oktober start de school. Een van ze is afhankelijk van openbaar vervoer op twee routes en dat is al SRD 20 op dagbasis en in een maand loopt dit bedrag op tot SRD 400. De andere maakt gebruik van een route en dat bedrag is al SRD 200.

Ouders bekijken nu al de mogelijkheid om de diensten van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) meer te gebruiken, omdat het reizen met de staatsbussen veel minder kost. Vóór de COVID-situatie werd SRD 0,85 betaald voor een stadsrit. Ook het alternatief van de schoolbus, waarbij gebruik wordt gemaakt van buskaarten zullen ouders nader moeten bekijken om toch uit te kunnen komen.

Vishmohanie Thomas

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait