Pompeo: “Bezoek in het teken van democratie”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, zegt dat zijn aanstaande bezoek aan Suriname, Guyana, Brazilië, Colombia en Texas is om “te vieren en te vechten voor democratie”.

Pompeo zei vandaag op Twitter: “Ik ben blij Suriname, Guyana, Brazilië, Colombia en Texas te bezoeken om te vieren en te vechten voor democratie op het westelijk halfrond. Ik kijk uit naar het versterken van regionale partnerschappen die het Amerikaanse volk ten goede zullen komen.”

Pompeo vertrekt donderdag na zijn bezoek aan Guyana naar Suriname. Zijn team is al in Guyana aangekomen en de Amerikaanse functionarissen zijn al in gesprek met de Guyanese autoriteiten. Pompeo zal twee dagen in Guyana doorbrengen. Hij zal ook een ontmoeting hebben met de Guyanese president Irfaan Ali. Met Guyana zal Pompeo een aantal overeenkomsten ondertekenen.

Ook in Suriname is al een team van Pompeo aanwezig om de nodige voorbereidingen te treffen voor zijn bezoek. De verwachting is dat Pompeo ook een ontmoeting zal hebben met president Chan Santokhi en een aantal overeenkomsten zal ondertekenen.

Pompeo drong eerder aan op een democratische overgang na de verkiezingen van 25 mei in Suriname. Hij bracht na de inauguratie van president Santokhi de felicitaties over namens de Amerikaanse president Donald Trump voor zijn installatie als de nieuwe president van de Republiek Suriname.

De Verenigde Staten zijn bereid Suriname te ondersteunen bij het vinden van passende oplossingen voor het schuldenvraagstuk bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Ook wil de VS zoeken naar noodzakelijke ontwikkelingsfondsen bij de multilaterale banken zoals de International Development Bank (IDB) en de Wereldbank.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait