Twee Surinaamse voetbalinternationals testen positief op Covid-19

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

18 Augustus 2020 23:01

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De trainingen van de nationale voetbalselectie van Suriname zijn per direct stopgezet. Dit gebeurde nadat twee internationals positief werden getest en in quarantaine zijn geplaatst.

John Krishnadath bevestigt het nieuws tegenover de Ware Tijd en zegt dat eenieder van de selectie intussen is getest. "Het is nu wachten op de resultaten", aldus de voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB).

Krishnadath geeft de garantie dat de besmettingen niet tijdens de trainingen hebben plaatsgevonden. Hij wijst erop dat alle leden, voordat de selectie weer de draad oppakte, zijn getest. "En toen waren alle resultaten negatief. Zij zijn dus daarna besmet geraakt", stelt hij. De voorzitter benadrukt ook dat het tweetal asymptomatisch is. Vanwege medisch geheim zijn de namen van de besmette spelers niet vrijgegeven.

Dinsdagmiddag zei minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid tijdens de Covid-19-persconferentie nog dat het protocol van de SVB-selectie al af is. De richtlijnen van gyms en sportcentra worden deze week behandeld. De protocollen zullen nog worden gepresenteerd en beschikbaar worden gesteld aan de gemeenschap.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel