Covid-19-dodental schiet naar 54

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

18 Augustus 2020 20:34

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Met nog eens zes doden in de afgelopen 24 uur zijn intussen 54 personen in Suriname overleden aan het besmettelijke coronavirus. Op 16 augustus werden vijf Covid-19-sterfgevallen bekendgemaakt. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid merkte dinsdagmiddag tijdens de persconferentie op dat het mortuarium van het Regionaal Ziekenhuis Wanica, dat tien plekken heeft, zijn maximum al heeft bereikt.

In het laatste etmaal is er een record van 139 nieuwe gevallen bijgekomen en steeg het aantal active cases naar 966 op een totaal van 3.216. "Het is zeer urgent", beaamde Ramadhin over de situatie. Hij sloot niet uit dat als deze zorgwekkende trend aanhoudt, er stringentere maatregelen zullen volgen.

Van de 449 tests die zijn afgenomen in 24 uur waren 310 negatief. De 139 positieve gevallen zijn geregistreerd in Paramaribo (58), Wanica (33), Commewijne (7), Para (4), Marowijne (3), Saramacca (2) en de resterende 32 besmettingen zijn ondergebracht als 'overige'.

Er liggen 126 personen in het ziekenhuis. Op de intensivecareafdelingen zijn er dertien patiënten. De IC-beddencapaciteit van Suriname is inmiddels verruimd van negentien een week geleden naar 29. In de afgelopen 24 uur zijn 63 personen genezen, het totaal kwam daardoor op 2.196.

Het aantal positieve personen in isolatie steeg naar 859, terwijl er 555 mensen (niet positief) in quarantaine zijn. Volgens Ramadhin, die aangaf dat ook president Chandrikapersad Santokhi zich "heel veel zorgen" maakt, wordt er nu "zeer intensief" gekeken "hoe wij het aantal gevallen, althans de curve, zo snel als mogelijk kunnen laten afvlakken. We hopen dat het aantal gevallen snel stabiliseert zodat we ruimte hebben om anderen op te vangen."

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel