Santokhi had optreden tegen Kromosoeto aangekondigd

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous SPSB-directeur Ginmardo Kromosoeto next


President Chan Santokhi had op een persconferentie op 3 augustus aangekondigd dat er opgetreden zou worden tegen Ginmardo Kromosoeto, ex-directeur van de Surinaamse Postbaarbank (SPSB). Hij is donderdag in verzekering gesteld door de politie in het onderzoek dat gaande is tegen Robert van Trikt, ex-governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Hij is de vijfde verdachte in deze zaak. 

Ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, die ook als verdachte is aangemerkt, heeft op 10 juli aan de SPSB de opdracht gegeven SRD 272.9 miljoen over te maken naar een rekening van een woningbouwfonds. De brief heeft de SPSB ontvangen op de dag van de inauguratie van de president, 16 juli. Kromosoeto heeft het geld overgemaakt naar het woningbouwfonds. 

De aanhouding van Kromosoeto heeft te maken met het onderzoek dat gaande is naar strafbare feiten die in vereniging gepleegd zijn. In deze zaak is ook aangehouden Ashween Angnoe, zakenpartner van Van Trikt en Faranaaz Hausil, topper van CBvS. Hoefdraad wordt opgespoord. De overmaking van de SRD 272.9 miljoen op de dag van overdracht door de regering-Bouterse heeft te maken met een woningbouwfonds. Er zijn eerder panden gekocht door de Staat en de CBvS, waar ook Kromosoeto bij betrokken is als directeur van de SPSB. 

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait