Meer dan 100 gevangenen in Suriname besmet geraakt met coronavirus

Gepubliceerd op:

Bron: Waterkant

Lees voor mij

In Suriname zijn er intussen al meer dan 100 gedetineerden van de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan positief getest op het coronavirus. Waterkant verneemt dat een aantal van ze intussen ook al genezen zijn verklaard en de gezondheidstoestand van de actieve cases stabiel is.

Sinds de corona-uitbraak in Suriname moesten alle penitentiaire instellingen een insolatiefaciliteit inrichten om gedetineerden daarin onder te brengen indien zij besmet zijn met het gevreesde virus. Alle gedetineerden die besmet zijn geraakt zijn ondergebracht in de speciaal ingerichte isolatiefaciliteit.

De gedetineerden die genezen zijn verklaard worden op een verantwoorde manier teruggeplaatst in de ruimte waarin zij eerder opgesloten zaten. De veiligheidsmaatregelen bij de inrichting aan de Duisburglaan zijn opgevoerd om verdere verspreiding van het coronavirus binnen de inrichting tegen te gaan.

Donderdag is er weer een coronadode genoteerd in Suriname. De afgelopen 24 uur zijn er ook maar liefst 108 nieuwe besmettingen bijgekomen. Het aantal actieve cases bedraagt nu 891.

- Advertentie -

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait