Hoofdkantoor Biza ontsmet na COVID-19-geval

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Het hoofdkantoor van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) is gisteren helemaal ontsmet, nadat bekend werd dat een medewerker positief was getest op het COVID-19-virus. De minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, zegt in gesprek met Suriname Herald dat uit voorzorg gekozen is om het hoofdkantoor te ontsmetten.

Uit onderzoek kwam naar voren dat de besmette persoon vijf dagen geleden was geweest op het ministerie. Somohardjo geeft aan dat na afstemming met het COVID-19-team het niet nodig was om het ministerie te sluiten. Echter uit voorzorg en om de Bizanen gerust te stellen heeft de minister het hoofdkantoor ontsmet.

Volgens hem is er geen reden tot paniek. In juli had het ministerie reeds een COVID-19-positieve medewerker op de afdeling Dossiervorming. De afdeling werd toen voor twee weken gesloten en de medewerkers waren in quarantaine.

Gisteren zijn er 94 positieve gevallen bijgekomen. 77 personen zijn genezen verklaard. Er zijn 825 actieve cases. Op de Intensive Care Units van diverse ziekenhuizen zijn vijftien patiƫnten opgenomen.

In totaal zijn 2.653 personen besmet geraakt met het coronavirus in Suriname. 1.989 personen zijn genezen verklaard. 39 personen overleden. 696 personen zijn in quarantaine en 825 personen zijn in isolatie. 118 patiƫnten worden in ziekenhuizen verpleegd.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait