President beëdigt morgen nieuwe districtscommissarissen

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Achttien nieuwe districtscommissarissen (dc’s) worden morgen benoemd en beëdigd door president Chan Santokhi. De installatie van de nieuwe dc´s vindt op een later tijdstip plaats, zegt minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sportzaken (ROS) aan Suriname Herald. Ze legt uit dat alle burgervaders, met uitzondering van dc Mike Nerkust van Paramaribo-Noordoost, vervangen worden.

Ze voegde meteen eraan toe dat een deel van de dc’s met pensioen gaat, waardoor er nieuwe in hun plaats moeten komen. De dc’s die de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt zijn onder andere Margaretha Malontie, Yvonne Pinas, Naltus Naana, Armand Jurel en Ajaikoemar Kali. Emanuels legt uit dat het ministerie geen voordrachten heeft gedaan en maakt duidelijk dat het de president is die de districtscommissarissen benoemt en beëdigd. Het ministerie van ROS maakt de administratieve zaken in orde.

De nieuwe dc’s die benoemd worden zijn: Sherin Bansi-Durga, Widjai Bhola, Melvin Clemens, Fulgence Javinde, Senrita Gobardhan, Josta Lewis, Erwin Linga, Ndepe Dinge, Mohammedsafiek Radjab, Suraksha Sital- Hirasingh, Walter Bojaski, Merilu Sapa, Mohamed Goelaman, Maikel Winter, Clyde Hunswijk, Olivia Dominie, Loetie Mendelzoon en Marlene Joden.

Minister Emanuel heeft vandaag een gesprek met de dc’s in spe. Er zullen dan afspraken worden gemaakt, zodat partijen goed met elkaar kunnen samenwerken. “Alleen door een goede samenwerking kunnen we betere resultaten bereiken,” vindt de minister.

Aspecten zoals het decentralisatiebeleid zullen zeker ter sprake komen. De minister geeft verder aan dat de dc’s samen met haar na zullen moeten gaan hoe de kas van de districtsfondsen weer gevuld kan worden, omdat vele kassen momenteel leeg zijn.

Aangezien het directoraat sport ook deel uitmaakt van het ministerie, is Emanuel voornemens om het sportbeleid in de diverse districten samen uit te voeren met de dc’s. Sporten en bewegen wil ze dichterbij de mensen brengen en de dc’s kunnen een belangrijke rol hierin vervullen.

Vishmohanie Thomas

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait